Skip to main content

 

BoxTherapy
Boksen als therapie is zeer effectief bij traumatische ervaringen, boosheid, verdriet en stress. Stress, verdriet, boosheid, traumatische ervaringen en communicatieproblemen verstoren het dagelijkse ritme. Negatieve gevoelens of emoties zorgen voor een lager zelfbeeld. Een groot deel van de mensen zoekt hulp in de vorm van bijvoorbeeld EMDR, cognitieve gedragstherapie of online therapie. Terwijl lichaamsbeweging er juist voor kan zorgen dat stress verdwijnt.

Terug naar de basis. Tegenwoordig doen we meer met ons hoofd dan met ons lichaam. Opgekropte woede, angst, verdriet of andere emoties raken we niet kwijt door stil te zitten. Angsten en stress letterlijk wegslaan, met BoxTherapy kan veel in korte tijd bereikt worden.
Onder leiding van een Boxing coach helpt deze lichaamsgerichte therapie om negatieve gevoelens om te zetten naar een positieve kijk op het leven. Leren contact maken, grenzen stellen, incasseren, en uitdelen of balans hervinden: een therapie die het diepste in de mens losmaakt. BoxTherapy laat je voelen wat er in je lichaam gebeurt en leert je omgaan met spanningen en belemmeringen.

BoxTherapy is een goede uitlaatklep en kan worden ingezet om gedragsproblemen, communicatieproblemen, boosheid, verdriet en stress te signaleren en te behandelen.

 

BoxTherapy bij RGYM;
Kathelijne Lokker is bezig met een onderzoek of BoxTherapy helpt bij hulpverleners die hun werk niet meer kunnen uitvoeren door PTSS.

Kathelijne is ambulanceverpleegkundige en daarnaast Boxing Coach voor fitness en mede-eigenaar van Power of Life Academy. Haar opleiding heeft ze gevolgd aan de Hatton Academy in Londen.

Het onderzoek zal bestaan uit sessies van één uur 1 op 1 Pads training. Op deze manier hoop Kathelijne het wetenschappelijk te kunnen gaan vastleggen, dat deze vorm van ’trainen’/’therapie’ positief kan bijdragen hun het herstel.

RGYM draagt haar steentje bij door deze sessies te laten plaatsvinden in de GYM. De sessies zullen in de groepsles-agenda  ingepland worden. Ben je geïnteresseerd in deze Therapy kom dan een keer kijken en maak kennis met Kathelijne.